Case

Automatisch synchronisatie van gegevens
Voor Travel Inventive

Travel Inventive organiseert al meer dan 20 jaar meerdaagse schoolreizen, studiereizen en werkweken naar het buitenland waarbij de leerling centraler staat dan ooit. Voor iedere schoolreisbestemming zoeken ze samen met de klant naar impactvolle ervaringen met thema’s als verbinding, participerend leren, bewustwording, naast cultuur en taal.

Momenteel werkt Travel Inventive met 3 verschillende systemen om eigen gegevens te beheren. Alle wijzigingen moesten daarom met de hand bijgehouden worden per systeem wat veel tijd kost en de kans op fouten groter maakt. Helaas kunnen deze systemen uit zichzelf niet met elkaar communiceren. Vandaar dat wij een koppeling ontwikkelde die deze communicatie mogelijk ging maken.

  • Deze koppeling is volledig gebouwd op basis van Laravel
mark

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen ontwikkelen? Bel of mail mij eens, ik sta voor je klaar!

Beginsituatie.

Het kostte Travel Inventive veel tijd en moeite om alle gegevens over klanten en reizen in elk systeem gelijk te houden. Elke wijziging in de klant- of reisgegevens moest doorgevoerd worden in nog twee systemen en dit kosten onnodig veel extra tijd. Naast de extra tijd die ze hieraan kwijt waren, werd het ook nog wel eens vergeten. Voornamelijk kleine wijzigingen in de gegevens werden nog eens vergeten om overgezet te worden naar de andere systemen. Hierdoor ontstond er foutieve informatie en dit kon weer gevolgen hebben op de latere boekingen van de reizen.

Beginsituatie.

Automatische synchronisatie.

Standaard was er geen koppeling mogelijk tussen de verschillende systemen, hierdoor hebben we voor de klant een data brug gebouwd.Het is echter geen data brug geworden die simpelweg gegevens van A naar B verplaatst. We zijn samen met de klant gaan kijken hoe we de brug slimmer kunnen maken. Zo worden sommige gegevens alleen gesynchroniseerd als ze een bepaalde status hebben verkregen, worden gegevens gemanipuleerd op basis van andere gegevens en worden de juiste mensen geïnformeerd zodra ongeregeldheden ontstaan in de gegevens.

Hogere efficiëntie en meer werkplezier.

Door het weghalen van dubbele handelingen is de efficiëntie van de medewerkers verhoogd. Medewerkers kunnen nu sneller meerdere reizen verwerken in de administratie en ook kleine wijzigingen kosten nu veel minder tijd. Naast de verhoging van de efficiëntie is ook het werkplezier verbeterd. Het verwerken van gegevens is nu geen dagtaak meer en herhaaldelijk werk is verleden tijd.

Toekomstgericht.

Doordat we de koppeling zelf hebben ontwikkeld kan deze gemakkelijk uitgebreid worden met extra functionaliteiten. Deze uitbreidingen zijn relatief laag in de investering omdat de voorbereidingen hiervoor al gedaan zijn. De koppelingen met de verschillende systemen zijn al gerealiseerd en hoeven alleen uitgebreidt te worden. Het rendement dat behaald kan worden zal exponentieel groeien.

Uitstekende vertaling van onze wensen en goede nazorg.

Elastic Web heeft onze wensen uitstekend weten te vertalen in een werkbare oplossing in ons proces. Deze aanpassing levert ons een enorme administratieve tijdsbesparing in onze processen op. Ook na afronding van het project konden we direct schakelen met Elastic Web voor vragen rondom de gebouwde oplossing. Al met al kijken wij heel tevreden terug op onze samenwerking met Elastic Web.

- Ellen Weijand oprichtster van Travel Inventive

Ellen Weijand oprichtster van Travel Inventive

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren met behulp van een API-Koppeling?

Neem contact op voor een gratis creatieve kennismakingssessie:

Telefonisch

+31 (0) 85 004 5401

Per mail

info@elasticweb.nl