Case

Vergelijkingsplatform voor financieel adviseurs
Voor Find.nl

Find.nl is in het leven geroepen door marktpartijen om consumenten te helpen bij de zoektocht naar de juiste adviseur bij een complex financieel vraagstuk. Een juiste vergelijking op basis van eerdere ervaring van consumenten en de beschikbaarheid van een onafhankelijke sterrenrating zorgt ervoor dat Find.nl uniek is in zijn soort.

Wat begon met een idee en een aantal designs, werd in samenwerking met Elastic Web uiteindelijk werkelijkheid. Find.nl wilde hét platform gaan worden waar particulieren en bedrijven de beste financiële match konden vinden voor de eigen vraagstukken. Vanaf het begin was het duidelijke dat het platform flexibel genoeg moest zijn om de verschillende soorten adviseurs en kantoren te ondersteunen. Daarnaast is er extra aandacht geschonken aan het optimaliseren van de zoekmachine en de zoekresultaten.

  • De backend API is ontwikkeld met behulp van Laravel
  • De frontend is ontwikkeld met behulp van Angular
  • De zoekmachine is gerealiseerd met behulp van Algolia
  • Het CMS is gerealiseerd met behulp van Contentful
mark

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen ontwikkelen? Bel of mail mij eens, ik sta voor je klaar!

Gemakkelijk en snel je match vinden.

Het moests voor de gebruiker makkelijk en snel zijn om een match te kunnen vinden. Daarom hebben we “Jasper” in het leven geroepen. Hij is een soort chatbot en direct zichtbaar wanneer de gebruiker de website bezoekt. Op basis van een aantal vragen worden de best gematchte financieel adviseurs aan de gebruiker getoond, eventueel nog gefilterd op locatie.

Reviews ontvangen.

De financieel adviseurs kunnen van klanten reviews ontvangen over zichzelf en het kantoor. Deze reviews spelen een belangrijke rol in het ontvangen van nieuwe leads. Ze worden namelijk meegenomen tijdens het matchen van adviseurs en gebruikers van de website. Een adviseur met een goede beoordeling zal hoger scoren dan een vergelijkbare adviseur met een lage of geen beoordeling.

Review API.

Vanuit adviseurs was de vraag ontstaan om de reviews naast het Find.nl platform ook te kunnen tonen op de eigen website. Hiervoor ontwikkelde we een API die de reviews per kantoor aanbood. Met deze API konden de kantoren zelf de reviews weergeven op de eigen website. Doordat de adviseurs nu ook de reviews van Find.nl kon tonen op de eigen website werd de meerwaarde van goede reviews nog hoger.

Afspraken inplannen.

De hoofdreden voor financieel adviseurs om Find.nl te gebruiken was het ontvangen van afspraken/ leads via het platform. Nadat een gebruiker een adviseur had gevonden die een juiste match is kan er zonder moeite via de website een afspraak worden aangevraagd via een eenvoudig formulier. Nadat de adviseur de afspraak heeft geaccepteerd kan hij of zij samen met de klant een geschikt moment inplannen.

Meerdere rollen toegang.

Om er voor te zorgen dat verschillende mensen gebruik konden maken van de backoffice is er gebruik gemaakt van verschillende rollen die toegekend werden aan de gebruiker. Op deze manier konden we functionaliteiten in de backoffice aan- of uitzetten voor de verschillende rollen.

Contentbeheer met Contentful.

Onnodig om het wiel opnieuw uit te vinden en daarom hebben we gebruik gemaakt van Contentful voor de content en het mediabeheer. Door te communiceren met de Contentful API konden we verschillende content types ophalen en weergeven op de website. Deze keuze heeft veel tijd bespaard en dus kosten voor Find.nl.

Contentbeheer met Contentful.

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren met behulp van een op maat gemaakte website?

Neem contact op voor een gratis creatieve kennismakingssessie:

Telefonisch

+31 (0) 85 004 5401

Per mail

info@elasticweb.nl