Werkwijze.

Zo maken we van elk project een success!

Het ontwikkelen van een maatwerkoplossing vraagt om een goede samenwerking. Als klant speel je een belangrijke rol in dit proces, want jouw input en feedback zijn onmisbaar.

Vertel ons je idee.

Elk project begint met een idee, probleem of vraagstuk. Hoe ziet de huidige situatie eruit en wat moet de nieuwe situatie worden? Dat horen we graag van jou. Terwijl we in gesprek zijn, leren we meer over de bedrijfsprocessen. Dat brengt ons ook op ideeën. We verrassen je graag en maken je bewust van de vele mogelijkheden. In de eerste fase komen we een paar keer bij elkaar om het project te bespreken. Zo krijgen we helder wat er moet gebeuren en staat er een stevige basis voordat we naar de volgende stap gaan.

Een voorstel dat past bij jouw wensen.

Als we in kaart hebben gebracht welke softwareoplossing er moet komen, gaan we aan de slag met een voorstel op maat. Dit presenteren we vervolgens aan jou en de andere belanghebbenden. Je krijgt uiteraard de tijd om alles in je op te nemen en erover na te denken. Er is altijd ruimte voor aanpassingen. Zodra jij klaar bent om het akkoord te geven, spreken we nogmaals af om het officieel te maken. Daarna kunnen we van start.

Uitwerken van de technische details.

Tijd voor details! Tot nu toe hebben we met een helikopterblik gekeken naar het project, maar nu gaan we het verder uitwerken. Dat doen we volgens de Agile Scrum methodiek. De kracht van Agile Scrum is flexibiliteit, waardoor we makkelijk en effectief keuzes kunnen maken. De details worden opgedeeld in kleine, behapbare taken voor de ontwikkelaars. Zodra er voldoende taken zijn uitgewerkt, kan de ontwikkeling van start gaan. Tijdens het project werken we de functionaliteiten verder uit.

Start van de ontwikkeling.

Het ontwikkelproces kan beginnen. Jouw rol als klant is onverminderd belangrijk, daarom betrekken we je hier intensief bij. Jij weet immers als beste hoe de bedrijfsprocessen werken en die kennis is essentieel bij het creëren van een goedwerkend product. Tijdens het ontwikkelproces plannen we regelmatig korte vergaderingen. Deze zijn bedoeld om nieuwe functionaliteiten uit te werken, de voortgang door te nemen, de tevredenheid te bespreken en de afgeronde taken te presenteren.

Toasten met champagne.

Feest! Het project, oftewel het Minimal Viable Product (MVP), is klaar. Dat vieren we graag met het hele team. Tijd voor champagne en een officiële lancering. We ronden nu de eerste fase af, maar daar blijft het vaak niet bij. Afhankelijk van het project vindt er nog doorontwikkeling plaats. Op basis van gebruikersfeedback kunnen we bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten ontwikkelen. We houden dus nauw contact.

Welk probleem kunnen we voor jou oplossen?
Laten we gaan samenwerken!

Neem contact op voor een gratis creatieve kennismakingssessie:

Telefonisch

+31 (0) 85 004 5401

Per mail

info@elasticweb.nl