Ons uitgedacht proces

Wij leveren de beloofde kwaliteit door middel van een uitgedacht proces. Een proces waarbij jij als klant een belangrijke rol inneemt.

Het vertellen van je idee.

Elk project begint met een idee dat gerealiseerd of een probleem dat opgelost moet worden. Als klant kun je goed verwoorden hoe de huidige situatie is en wat de nieuwe situatie moet gaan worden. Je weet goed welk probleem de software moet gaan oplossen. We zullen tijdens deze fase een aantal keer samenkomen om het project te bespreken. Dit om goed helder te krijgen wat er gedaan moet gaan worden, voordat we te snel doorgaan naar de volgende stap in ons proces. Het is geen probleem als het project nog niet volledig is uitgewerkt of als details ontbreken; wij kunnen op basis van (technische) ervaring, meedenken over jouw nieuw idee.

Maken van een maatwerk voorstel.

Zodra wij een goed beeld hebben welke maatwerk oplossingen er ontwikkeld moeten gaan worden zullen we deze gaan beschrijven in een op maat gemaakt voorstel. Zodra dit voorstel afgerond is zullen wij dit aan jou gaan presenteren samen met alle andere belanghebbenden. Uiteraard hoeft er op de dag van de presentatie nog geen beslissing genomen te worden; hier krijg je alle tijd voor die je nodig hebt. Is het voorstel nog niet helemaal naar wens? Er is altijd ruimte voor aanpassingen die na overleg gemaakt zullen worden. Zodra jij klaar bent om het akkoord te geven spreken we nogmaals af om het officieel te maken. Daarna kan het project van start gaan.

In detail uitwerken van het MVP.

Nu het meeste papierwerk afgerond is, kan de eerste stap gemaakt worden richting het ontwikkelde product. Tot nu toe is er met een helikopterblik gekeken naar het project. Nu is het tijd om de details uit te werken in kleine behapbare taken voor de ontwikkelaars. Elk project dat wij uitvoeren gaat volgens de Agile Scrum methodiek. De kracht van Agile Scrum is flexibiliteit, waardoor er makkelijker keuzes gemaakt kunnen worden. Zodra er voldoende taken zijn uitgewerkt kan de ontwikkeling van het project van start gaan. Tijdens het project zullen alle overige functionaliteiten verder uitgewerkt worden.

Start van het ontwikkelproces, start van de sprints.

Zodra alle voorbereidingen getroffen zijn en de eerste sprints ingevuld zijn zal het ontwikkelproces starten. Dit betekent niet dat je als klant niks meer gaat horen, Wij vinden het belangrijk dat jij als kant intensief betrokken blijft bij het ontwikkelproces. Jij weet immers als beste hoe de bedrijfsprocessen werken en die kennis is essentieel voor ons om een zo goed mogelijk werkend product op te leveren. Tijdens het ontwikkelproces zullen er wekelijks een aantal vaste vergaderingen worden ingepland. Deze zijn bedoeld om nieuwe functionaliteiten uit te werken, voortgang te bespreken, tevredenheid bespreken en het presenteren van afgeronde taken.

Toasten met champagne.

Feest! Het project, het Minimal Viable Product (MVP) is gelanceerd. Dat is zeker iets om te vieren en dat doen we ook, met het hele team. Tijd voor champagne en tijdens een officiële lancering ronden we de eerste fase af. Hier blijft het vaak niet bij; afhankelijk van het project vindt er nog doorontwikkeling plaats. Nieuwe functionaliteiten die op basis van gebruikersfeedback naar boven komen zullen ontwikkeld gaan worden.

Heb je een project in je hoofd?
Laten we gaan samenwerken!

Via onderstaande gegevens kun je contact met ons opnemen

Telefonisch

+31 (0) 24 202 2375

Per mail

info@elasticweb.nl

Of neem contact met ons op via ons contactformulier