Thuiswerken overleven

Wanneer gezondheid net even wat belangrijker is! Gebruik je gezonde verstand en laten we gezond proberen te blijven.

Vele bedrijven zijn gedwongen om alle of een deel van zijn medewerkers thuis te laten werken. Niet elk bedrijf is hier op voorbereid en dat maakt het uitvoeren van de werkzaamheden moeilijk tot onmogelijk. Iedereen is namelijk gewend om direct naar een collega te lopen op het moment dat ze iets nodig hebben of iets willen overleggen.

Bij Elastic Web gebruiken we een aantal handige (en gratis!) tools die het samenwerken gemakkelijk maakt ongeacht waar iemand zich op dat moment bevindt.

Trello

Trello is een soort digitaal prikbord. Waarbij je zelf een aantal kolommen kunt definiëren en hier tickets aan kunt hangen. Tickets kun je vergelijken met post-its die je op een fysiek prikbord plakt/prikt. Je kunt zelf meerdere Trello borden definiëren met elk weer zijn eigen kolommen en tickets. Daarnaast kun je per bord aangeven wie van je medewerkers toegang heeft om de inhoud te zien. Wij gebruiken Trello onder anderen voor de weekplanning om overzichtelijk te hebben wie, wat de komende week oplevert. Daarnaast hebben we per project een gedeeld bord samen met de klant zodat hij/zij de voortgang kan volgen en eventueel input kan geven.

Voor Trello is ook een mobiele app beschikbaar zodat je overal snel even kunt checken wat de status is van een specifiek ticket.

Lees hier meer over Trello

Google Drive

Gezamenlijke opslag voor het hele team. Google Drive is bij de meeste wel bekend als een gezamenlijke opslagplek voor allemaal verschillende bestanden. Je hoeft hierdoor minder bestanden over en weer te mailen en je hebt eigenlijk altijd de laatste versie van een bestand. Wat Google Drive nog extra aantrekkelijk maakt tegenover andere cloud storages zijn de verschillende programma’s die je erbij krijgt, denk aan Google Docs, Google spreadsheets, Diagrams etc. hierdoor kun je in de basis bijvoorbeeld het Microsoft Office pakket overbodig maken. Deze programma’s maken het samenwerken daarnaast nog makkelijker doordat je tegelijkertijd in hetzelfde bestand kunt werken zonder dat hier problemen ontstaan doordat je elkaars werk overschrijft.

Lees hier meer over Google Drive.

Slack

Whatsapp + email + oneindige mogelijkheden dat is Slack. Slack gebruiken wij voornamelijk voor de interne, maar ook de communicatie tussen het team en de klant. Slack kan opgedeeld worden in verschillende kanalen met ieder zijn eigen leden. Per project maken we een kanaal waar alle betreffende projectleden aan worden toegevoegd evenals de klant. Hierdoor elimineren we de onoverzichtelijkheid van emails waarbij meerdere mensen een belang hebben. Nooit meer vergeten iemand in de CC te zetten of een belangrijke email kwijtraken in je al overvolle inbox. Daarnaast kunnen belangrijke documenten in de Slack kanalen gedeeld worden zodat alle projectleden hier toegang tot hebben.

Verder hebben we een algemene “announcements” kanaal waar interne mededelingen worden gedeeld zodat hier ook iedereen van op de hoogte is.

Voor Slack is ook een mobiele app beschikbaar zodat je overal berichten kunt ontvangen en kunt reageren wanneer nodig.

Lees hier meer over Slack.

Hangouts

Bellen is beter en sneller dan chatten, maar wat is nog handiger dan bellen? Videobellen inclusief de mogelijkheid om je scherm te delen. Hiervoor gebruiken wij Hangouts van Google. Dit geeft de mogelijkheid om met 2 of meer personen een videogesprek te voeren. Je kunt tot 150 personen tegelijkertijd videobellen maar dat aantal hebben wij nog niet bereikt. Vooral nu iedereen op afstand met elkaar moet samenwerken is het handig om via hangouts vergaderingen te organiseren. Wil je iets aan je collega’s laten zien? Deel je scherm! Zo kunnen ze live meekijken wat je doet en zo kun je de belangrijke KPI’s en mooie grafieken laten zien. 

Geen laptop in de buurt? Voor Hangouts is een mobiele app beschikbaar waarmee je waar dan ook kunt inbellen bij een bestaande vergadering. Geen of een slechte internetverbinding? Hangouts biedt ook de mogelijkheid om in te bellen via het normale telefoonnetwerk.

Lees hier meer over Hangouts.

Meer weten?

Dit zijn vier gratis tools die wij veel gebruiken binnen de organisatie en die het makkelijker maken om op afstand te werken. Per bedrijf/branche zijn er nog meer mogelijkheden om het makkelijker te maken om thuis te werken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zullen je verder helpen.

Hoe kunnen we jouw werk leuker maken?
Laat ons vrijblijvend meedenken!

Neem contact op voor een gratis creatieve kennismakingssessie:

Telefonisch

+31 (0) 24 202 2375

Per mail

info@elasticweb.nl