Hoe we hielpen om sport evenementen te organiseren tijdens een pandemie

Door koppelingen met Strava en Paylogic konden sporters over de hele wereld, vanuit thuis, deelnemen aan de evenementen die Strong viking organiseerde.

Diensten

API-koppelingen Webapplicaties

Framework

Laravel

Hoe we hielpen om sport evenementen te organiseren tijdens een pandemie

Project

Strong Viking heeft als doel om zowel fysiek als mentaal het uiterste uit jezelf te halen waardoor je in het dagelijks leven je grenzen gaat verleggen en sterker wordt. Strong Viking biedt een unieke beleving. Onze obstacle run is geen wedstrijd, maar een challenge. Samen afzien met een glimlach, dat is het belangrijkste.

Helaas werden door omstandigheden in 2020 alle evenementen van Strong Viking afgelast. Dit betekende echter niet dat de organisatie stil ging zitten. In samenwerking met Ox-Max werden de Virtual Events bedacht. Een evenement waarbij de deelnemers in hun eigen omgeving individueel konden deelnemen. Hierdoor werd het toch mogelijk om de felbegeerde medaille punten te sparen.

Uitvoering

Koppeling met sport-app Strava.

De eerste en impactvolste automatisering is de koppeling geweest met sport-app Strava. Strava stelt sporters in staat om eigen activiteiten te registreren en te delen. Nadat de sporter eenmaal Strong Viking toestemming had gegeven konden we de gegevens van nieuwe activiteiten gebruiken om ze toe te voegen aan de ranglijst. Het grootste deel van de sporters maakt al gebruik van Strava en hoefde dus geen extra app te installeren/ gebruiken. Voor de sporters die nog geen Strava gebruikte hadden was er het onlineformulier als back-up.

Koppeling met ticketingsysteem Paylogic.

Hoe en of een sporter in de ranglijst moest worden toegevoegd was afhankelijk van het type ticket dat de sporter had aangeschaft. Om dit proces te stroomlijnen werd er een koppeling gemaakt met het ticketingsysteem dat Strong Viking al gebruikte, namelijk Paylogic. Zodra er een ticket werd aangeschaft, zorgde de koppeling ervoor dat deze sporter automatisch geregistreerd werd in het systeem. Een aantal van de gegevens worden opgeslagen zodat deze later gebruikt konden worden in de ranglijst.

Ranglijst als een widget.

Nadat alle gegevens die nodig zijn verzameld waren kan de sporter worden weergegeven in de ranglijst. Hier kan de sporter zien hoe goed hij of zij gescoord heeft. In de ranglijst komt de categorie, afstand, tijd, gemiddelde snelheid en het behaalde level. Om het makkelijk te maken voor de sporter op zichzelf te vinden kan er gezocht worden op naam en is de mogelijkheid er om de resultaten te filteren. Het was niet mogelijk om de ranglijst direct in de website te bouwen, vandaar dat we gekozen hebben om een widget te ontwikkelen die wordt ingeladen op de pagina. Bijkomend voordeel is dat we de widget kunnen aanpassen zonder dat de website aangepast hoeft te worden.

Genereren van een persoonlijk certificaat.

Speciaal voor de 4-daagse challenge van Strong Viking werd het mogelijk gemaakt om je prestaties te vereeuwigen met behulp van een certificaat. Om de sporters extra te belonen konden ze, naast de bekende Strong Viking shirts en medailles, ook een gepersonaliseerd certificaat downloaden. Dit certificaat werd voorzien van de vier verschillende afstanden die je als sporter had afgelegd tijdens de speciale 4-daagse editie. Om het certificaat nog persoonlijker te maken is het voorzien van je eigen naam.

Resultaat

Klaar voor de toekomst.

Het werd al snel duidelijk dat de virtual events een succes waren en dus vaker georganiseerd gaan worden. Momenteel wordt er elke maand een virtual event georganiseerd en door de nieuwe koppelingen die we ontwikkelden voor Strong Viking hebben ze weinig omkijken naar de afhandeling van een virtueel event en kunnen ze zich volledig focussen op het promoten en organiseren van nieuwe (virtual) events.

Klant

Contact

Klaar om met ons te gaan samenwerken?

Stuur ons een bericht!

Plan een afspraak om jou volgende stap te bespreken. Tijdens dit eerste gesprek gaan we in kaart brengen wat je behoeftes zijn en op basis hiervan kunnen wij een gepaste oplossing voorstellen.

Plan een afspraak

Nog geen keuze kunnen maken?

Mogelijk heb je nog geen keuze kunnen maken wat het beste bij je past. Onze diensten zijn erop toespits om verschillende mogelijkheden te bieden voor verschillende bedrijven met elk zijn eigen processen.

Bekijk onze diensten
Testimonials

Wat onze klanten schrijven.

“Delivered exactly what we required”

Elastic Web was able to help me with a custom solution for our ERP. We needed to consider sales from different sources, and delivery instructions to different warehouse providers that were both customised to the unique systems. We also needed something scalable which was delivered extremely well. We look forward to further phases of development with Elastic Web.

Chris MacDonald
Co-Founder, Managing Director - Lot 42

“Samen onze sportieve ambities kunnen realiseren!”

De software werkte perfect en zorgde dat de prestaties van onze Strong Vikings snel online stonden. Door deze automatiseringsslag te maken, kunnen we doorgroeien met onze Virtual Events. Daarnaast kunnen onze Strong Vikings doorgaan met het verdienen van Medal-for-Life-punten door middel van sportieve prestaties.

Kelly van Mill
Manager - Strong Viking Group B.V.

“Super samenwerking!”

Persoonlijk contact, geduld, en duidelijke uitleg. Bij het in gebruik nemen van het product.
Snelle reacties en altijd in oplossingen denken die klant gericht zijn. Ook fijne samenwerking met derden bijv grafisch ontwerper die de website heeft ontworpen. Echt blij met het resultaat en begeleiding

Desiree Jansen
Eigenaar/vastgoedstyliste - DG vastgoedstyling

“Betrouwbare software partner”

We werken al velen jaren prettig samen met Elastic Web. Betrouwbare en kwalitatieve goede software oplossingen.

Tim van Os
Directeur - Ox-Max
  Vorige
Volgende