Onze diensten.

Api koppelingen laten bouwen.

Het dubbel verwerken van gegevens in verschillende systemen kan leiden tot fouten en frustraties. Dit is vaak het gevolg door het gebruik van meerdere systemen die niet goed met elkaar communiceren. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem in de vorm van een API koppeling. De API koppeling dient als een centrale verwerker. Vanuit verschillende systemen die je gebruikt worden gegevens verstuurd naar de API. De API verwerkt de gegevens en stuurt ze vervolgens weer door naar de betreffende eindbestemmingen.

Maatwerk API koppelingen

Standaard of een maatwerk koppeling? Waar kies ik voor.

Tegenwoordig zijn er voor verschillende populaire systemen al standaard koppelingen beschikbaar. Zo kan je al gemakkelijk bestellingen in WooCommerce automatisch doorzetten naar je Exact of Twinfield administratie en synchroniseer je taken uit Hubspot automatisch in je agenda. Op het moment dat er een standaardkoppeling aanwezig is die aansluit op jouw wensen dan helpen we graag met de implementatie hiervan. In sommige gevallen is de implementatie zo eenvoudig dat deze al binnen een middag is opgezet.

API synchronisatie

De standaard koppelingen zijn ingericht, zoals de benaming al verklapt, op standaard situaties. Zodra je je eigen processen zo hebt ingericht dat ze afwijken van “standaard” is het al snel niet meer mogelijk om gebruik te maken van de standaard koppelingen. Gelukkig is daar maatwerk.

Met een maatwerk koppeling gaan we uitgebreid met jou om tafel om een volledig beeld te krijgen hoe de processen nu verlopen en hoe de ideale situatie eruit komt te zien na de implementatie van de API koppeling. Niks is te gek wij houden namelijk van een uitdaging. Ook in de gevallen dat er niet direct een API koppeling mogelijk is, zullen wij toch tot een oplossing komen.

mark

Kennismaking inplannen? Neem dan eens contact met mij op

Wat kost een API koppeling?

De kosten die komen kijken bij het ontwikkelen van een API koppeling zijn afhankelijk van een aantal factoren.

  1. Ten eerste is de hoeveelheid systemen van belang, meer systemen koppelen betekend meer ontwikkeltijd.
  2. Daarnaast is de kwaliteit van de API van de te koppelen systemen van belang. De API's van grote partijen zijn van hoge kwaliteit en dus makkelijk mee te koppelen. Maak je gebruik van een maatwerk systeem, dan is de vraag of er een API aanwezig is en of deze bruikbaar is.
  3. Als laatste is de complexiteit van de API koppeling een belangrijke factor. Als de API alleen gegevens van A naar B moet overzetten dan is dit minder complex vergeleken met een API die op basis van de gegevens verschillende mutaties moet uitvoeren.

Vaak kunnen wij na een kennismakingsgesprek een inschatting maken wat het kost om een software koppeling te realiseren voor de systemen die je gebruikt binnen je bedrijf.

Wij koppelen al met de volgende systemen

Staat jouw systeem er niet tussen? Door onze brede ervaring op het gebied van API koppelingen kunnen wij met bijna elk systeem communiceren.

Laten we eens bellen

Wat levert het mij nu op?

Het is afhankelijk van de ontwikkelde API koppeling hoe snel en hoeveel het je gaat opleveren. Eén ding is vooraf al zeker en dat is dat het je zeker iets gaat opleveren. Als wij op voorhand zien dat het moeilijk is om voldoende rendement te behalen zullen wij hier eerlijk over zijn en je afraden om te API koppeling te laten ontwikkelen.

Door automatisering kan een API koppeling zorgen dat een medewerker die verantwoordelijk is voor de planning dagelijks 2 uur van zijn tijd minder kwijt is aan het verwerken van de planningen in verschillende systemen en agenda’s. Deze 2 uur die nu vrijgekomen zijn door automatisering kan de medewerker gebruiken om andere taken op te pakken of meer tijd besteden aan bestaande taken zodat deze beter worden uitgevoerd.

Vragen? Plan eens een afspraak.