Hoe we voor Eager Cars de business case realiseerden

Met maatwerk uitbreidingen op een bestaande Shopify winkel en de realisatie van een nieuwe Shopify winkel.

Diensten

Webhops - API Koppelingen

Platform

Shopify

Hoe we voor Eager Cars de business case realiseerden

Project overzicht

Eager Mobility is de verzamelnaam voor Eager Bikes en Eager Cars. Beide hetzelfde concept, maar voor een ander product. Respectievelijk fietsen en auto’s. Aan het begin van de samenwerking bestond Eager Bikes al en is ons gevraagd om Eager Cars te realiseren. De realisatie bestond grofweg uit een aantal uitgangspunten:

  • Realisatie van Shopify template
  • Aansluiting op occasion software dealers
  • Reservering + aanbetaling via webshop
  • Buyback calculator voor klanten
  • Formulier voor een financieringsaanvraag
  • Berekening voor verzekering

Uitvoering

De focus werd gelegd op het ontwikkelen van de nieuwe webshop. De keuze voor de basis was al gemaakt en gevallen op Shopify. Aangezien de andere webshop hier ook op gebouwd was. Om eenheid te behouden werd ook het bestaande thema van Eager Bikes als basis gebruikt voor de nieuwe webshop van Eager Cars. 

De jongens van Eager hadden vele wensen van verbeteringen tot uitbreidingen die voorheen niet mogelijk waren in de Eager Bikes webshop. Zo was ze eerder verteld. Tijdens de eerste gesprekken werd al duidelijk dat we hier wel verandering in kunnen brengen en hierdoor sloot de nieuwe webshop veel beter aan op de wensen. Zo goed dat we later ook aanpassingen hebben kunnen doorvoeren aan de webshop van Eager Bikes.

Aangezien Eager Cars occasions ging aanbieden van verschillende dealers moest het eenvoudig gemaakt worden om dit aanbod in te laten op de webshop. Naast het inladen moest het aanbod ook altijd up-to-date zijn. Om dit te realiseren hebben we een applicatie ontwikkeld die van verschillende (grote) dealers de voorraad kan uitlezen en vervolgens als producten kan inladen binnen Shopify. Tijdens het inladen worden alle benodigde specificaties verwerkt.

De financieringsaanvragen verliepen via een vaste partner. Hiermee werd een koppeling gemaakt zodat de klant direct een kloppend aanbod kon ontvangen en kon indienen op basis van de occasion, aanbetaling, looptijd en slottermijn. Hierdoor stond de klant geen verrassing te wachten en verhoogde dit het aantal afgesloten financieringen.

Resultaten

Bij de lancering van het Eager Cars platform was direct het volledige aanbod van de verschillende dealers beschikbaar en konden hier ook al de eerste verkopen gedaan worden. Het financial leaseformulier werd op de eerste dag al meerdere malen ingevuld en bleek een groot succes.

Het beheer van de producten was vele malen hoger. Aangezien de verkoop van de occasions ook buiten Eager Cars kon plaatsvinden was het van belang dat de voorraad realtime werd bijgewerkt. Met de komst van meerdere (grote) dealers kon het aanbod ook niet mee met de hand bijgehouden worden en kwam de API koppeling nog meer tot zijn recht.

Na de succesvolle lancering van Eager Cars hebben we ook het volledige beheer overgenomen van Eager Bikes. Voor beide webshops realiseren we nieuwe functionaliteiten en verbeteren we de bestaande webshop.

Vanuit onze rol als Shopify partner konden we aanbevelingen doen om verbeteringen door te voeren omdat er nieuwe functionaliteiten door Shopify werden gelanceerd.

Klant

Contact

Klaar om met ons te gaan samenwerken?

Stuur ons een bericht!

Plan een afspraak om jou volgende stap te bespreken. Tijdens dit eerste gesprek gaan we in kaart brengen wat je behoeftes zijn en op basis hiervan kunnen wij een gepaste oplossing voorstellen.

Plan een afspraak

Nog geen keuze kunnen maken?

Mogelijk heb je nog geen keuze kunnen maken wat het beste bij je past. Onze diensten zijn erop toespits om verschillende mogelijkheden te bieden voor verschillende bedrijven met elk zijn eigen processen.

Bekijk onze diensten
Testimonials

Wat onze klanten schrijven.

“Delivered exactly what we required”

Elastic Web was able to help me with a custom solution for our ERP. We needed to consider sales from different sources, and delivery instructions to different warehouse providers that were both customised to the unique systems. We also needed something scalable which was delivered extremely well. We look forward to further phases of development with Elastic Web.

Chris MacDonald
Co-Founder, Managing Director - Lot 42

“Samen onze sportieve ambities kunnen realiseren!”

De software werkte perfect en zorgde dat de prestaties van onze Strong Vikings snel online stonden. Door deze automatiseringsslag te maken, kunnen we doorgroeien met onze Virtual Events. Daarnaast kunnen onze Strong Vikings doorgaan met het verdienen van Medal-for-Life-punten door middel van sportieve prestaties.

Kelly van Mill
Manager - Strong Viking Group B.V.

“Super samenwerking!”

Persoonlijk contact, geduld, en duidelijke uitleg. Bij het in gebruik nemen van het product.
Snelle reacties en altijd in oplossingen denken die klant gericht zijn. Ook fijne samenwerking met derden bijv grafisch ontwerper die de website heeft ontworpen. Echt blij met het resultaat en begeleiding

Desiree Jansen
Eigenaar/vastgoedstyliste - DG vastgoedstyling

“Betrouwbare software partner”

We werken al velen jaren prettig samen met Elastic Web. Betrouwbare en kwalitatieve goede software oplossingen.

Tim van Os
Directeur - Ox-Max
  Vorige
Volgende