Hoe we voor Sleepfast product- en voorraadbeheer volledig automatiseerden

Met behulp van een maatwerk API-koppeling tussen Lightspeed en een extern ERP-systeem.

Diensten

API Koppelingen

Platform

Lightspeed

Hoe we voor Sleepfast product- en voorraadbeheer volledig automatiseerden

Project overzicht

Met de komst van de online winkel sleepfast.nl was er behoefte om een centrale plek te hanteren voor de product- en voorraadinformatie. De functionaliteit die binnen Lightspeed aanwezig was sloot niet aan op de wensen die Sleepfast had. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een derde partij die dit kon inregelen. We zijn uiteindelijk gevraagd om een link te leggen tussen Lightspeed het dit nieuwe systeem. Van belang was dat de volgende onderdelen werden opgepakt:

  • Synchroniseren van productinformatie
  • Synchroniseren van voorraadinformatie
  • Doorzetten van nieuwe orders

Uitvoering

Nadat duidelijk is geworden welk systeem ze wilde gaan gebruiken voor de product- en voorraadinformatie zijn we een onderzoek gestart wat de mogelijkheden waren om de koppeling te realiseren. Hierbij werden we ondersteund door het ontwikkelteam van de externe partij.

De API van de derde partij was nog in ontwikkeling en hierdoor moesten we ons flexibel opstellen om uiteindelijk toch tot het gewenste resultaat te komen. Hierin werd Sleepfast ook betrokken om er zeker van te zijn dat we bleven voldoen aan de wensen.

Doordat onze opzet gericht was op Sleepfast konden we ook toekomstige wensen verwerken in de koppeling. Zo hebben we de mogelijkheid ontwikkeld om configureerbare producten toe te voegen in Lightspeed en deze ook door te zetten voor afhandeling binnen het nieuwe ERP-systeem.

Resultaten

Met de komst van deze nieuwe API-koppeling kan Sleepfast gebruik maken van het gewenste externe ERP-systeem. Ze hoefde hiervoor geen aanpassingen te doen in de Lightspeed winkel. 

De nieuwe verbinding zorgt ervoor dat de productinformatie, prijzen en voorraden altijd en overal gelijk zijn. Hierdoor werden er geen producten meer online verkocht die al eerder in de winkel waren uitverkocht. 

Daarnaast zijn alle bestellingen nu op een centrale plek verzameld en kunnen ze vanuit hier ook afgehandeld worden.

Verder zijn het aantal handmatige handelingen drastisch verlaagd en ondersteunt de software de groei die Sleepfast momenteel doormaakt.

Klant

Contact

Klaar om met ons te gaan samenwerken?

Stuur ons een bericht!

Plan een afspraak om jou volgende stap te bespreken. Tijdens dit eerste gesprek gaan we in kaart brengen wat je behoeftes zijn en op basis hiervan kunnen wij een gepaste oplossing voorstellen.

Plan een afspraak

Nog geen keuze kunnen maken?

Mogelijk heb je nog geen keuze kunnen maken wat het beste bij je past. Onze diensten zijn erop toespits om verschillende mogelijkheden te bieden voor verschillende bedrijven met elk zijn eigen processen.

Bekijk onze diensten
Testimonials

Wat onze klanten schrijven.

“Delivered exactly what we required”

Elastic Web was able to help me with a custom solution for our ERP. We needed to consider sales from different sources, and delivery instructions to different warehouse providers that were both customised to the unique systems. We also needed something scalable which was delivered extremely well. We look forward to further phases of development with Elastic Web.

Chris MacDonald
Co-Founder, Managing Director - Lot 42

“Samen onze sportieve ambities kunnen realiseren!”

De software werkte perfect en zorgde dat de prestaties van onze Strong Vikings snel online stonden. Door deze automatiseringsslag te maken, kunnen we doorgroeien met onze Virtual Events. Daarnaast kunnen onze Strong Vikings doorgaan met het verdienen van Medal-for-Life-punten door middel van sportieve prestaties.

Kelly van Mill
Manager - Strong Viking Group B.V.

“Super samenwerking!”

Persoonlijk contact, geduld, en duidelijke uitleg. Bij het in gebruik nemen van het product.
Snelle reacties en altijd in oplossingen denken die klant gericht zijn. Ook fijne samenwerking met derden bijv grafisch ontwerper die de website heeft ontworpen. Echt blij met het resultaat en begeleiding

Desiree Jansen
Eigenaar/vastgoedstyliste - DG vastgoedstyling

“Betrouwbare software partner”

We werken al velen jaren prettig samen met Elastic Web. Betrouwbare en kwalitatieve goede software oplossingen.

Tim van Os
Directeur - Ox-Max
  Vorige
Volgende