Case

Virtual Events gekoppeld met Strava
Voor Strong Viking

Strong Viking heeft als doel om zowel fysiek als mentaal het uiterste uit jezelf te halen waardoor je in het dagelijks leven je grenzen gaat verleggen en sterker wordt. Strong Viking biedt een unieke beleving. Onze obstacle run is geen wedstrijd, maar een challenge. Samen afzien met een glimlach, dat is het belangrijkste.

Helaas werden door omstandigheden in 2020 alle evenementen van Strong Viking afgelast. Dit betekende echter niet dat de organisatie stil ging zitten. In samenwerking met Ox-Max werden de Virtual Events bedacht. Een evenement waarbij de deelnemers in hun eigen omgeving individueel konden deelnemen. Hierdoor werd het toch mogelijk om de felbegeerde medaille punten te sparen.

  • Deze API koppelingen werd volledig gebouwd op basis van Laravel
mark

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen ontwikkelen? Bel of mail mij eens, ik sta voor je klaar!

Beginsituatie.

Al vrij snel had de organisatie het idee dat ze virtuele evenementen wilden gaan organiseren. Deelnemers konden via de normale weg (Paylogic) de tickets kopen en ze konden zich daar aanmelden voor een bepaalde afstand. Eenmaal ingeschreven konden ze op de dag van het evenement in hun eigen omgeving een ronde rennen wat afgewisseld werd met een Strong Viking Workout, een reeks aan verschillende oefeningen. Nadat ze klaar waren met hun ronde konden ze vervolgens via een online formulier de afstand en de tijd die ze er over hadden gedaan doorgeven. Deze gegevens werden door de organisatie van Strong Viking verwerkt en zo kwam je als deelnemer uiteindelijk terug in een ranglijst op de website van Strong Viking.

Beginsituatie.

Verminderen van handelingen.

Deze aanpak was geschikt als pilot, maar toen bleek dat het een succes ging worden werd ook de andere kant van dit succes zichtbaar. De hoeveelheid handmatige handelingen voor zowel de sporter als voor de organisatie kosten veel tijd en was fout- en fraudegevoelig. Hoewel de organisatie een aantal handelingen voor zichzelf al had geautomatiseerd kon dit nog verbeterd worden.

Koppeling met sport-app Strava.

De eerste en meest impactvolle automatisering is de koppeling geweest met sport-app Strava. Strava stelt sporters in staat om eigen activiteiten te registreren en te delen. Nadat de sporter eenmaal Strong Viking toestemming had gegeven konden we de gegevens van nieuwe activiteiten gebruiken om ze toe te voegen aan de ranglijst. Het grootste deel van de sporters maakt al gebruik van Strava en hoefde dus geen extra app te installeren/ gebruiken. Voor de sporters die nog geen Strava gebruikte hadden was er het online formulier als back-up.

Koppeling met sport-app Strava.

Koppeling met ticketingsysteem Paylogic.

Hoe en of een sporter in de ranglijst moest worden toegevoegd was afhankelijk van het type ticket dat de sporter had aangeschaft. Om dit proces te stroomlijnen werd er een koppeling gemaakt met het ticketingsysteem dat Strong Viking al gebruikte namelijk Paylogic. Zodra er een ticket werd aangeschaft, zorgde de koppeling ervoor dat deze sporter automatisch geregistreerd werd in het systeem. Een aantal van de gegevens worden opgeslagen zodat deze later gebruikt konden worden in de ranglijst.

Koppeling met ticketingsysteem Paylogic.

Ranglijst als een widget.

Nadat alle gegevens die nodig zijn verzameld waren kan de sporter worden weergegeven in de ranglijst. Hier kan de sporter zien hoe goed hij of zij gescoord heeft. In de ranglijst komt de categorie, afstand, tijd, gemiddelde snelheid en het behaalde level. Om het makkelijk te maken voor de sporter op zichzelf te vinden kan er gezocht worden op naam en is de mogelijkheid er om de resultaten te filteren. Het was niet mogelijk om de ranglijst direct in de website te bouwen vandaar dat we gekozen hebben om een widget te ontwikkelen die wordt ingeladen op de pagina. Bijkomend voordeel is dat we de widget kunnen aanpassen zonder dat de website aangepast hoeft te worden.

Genereren van een persoonlijk certificaat.

Speciaal voor de 4-daagse challenge van Strong Viking werd het mogelijk gemaakt om je prestaties te vereeuwigen met behulp van een certificaat. Om de sporters extra te belonen konden ze, naast de bekende strong viking shirts en medailles, ook een gepersonaliseerd certificaat downloaden. Dit certificaat werd voorzien van de vier verschillende afstanden die je als sporter had afgelegd tijdens de speciale 4-daagse editie. Om het certificaat nog persoonlijker te maken is het voorzien van je eigen naam.

Genereren van een persoonlijk certificaat.

Klaar voor de toekomst.

Het werd al snel duidelijk dat de virtual events een succes waren en dus vaker georganiseerd gaan worden. Momenteel wordt er elke maand een virtual event georganiseerd en door de nieuwe koppelingen die wij ontwikkelden voor Strong Viking hebben ze weinig omkijken naar de afhandeling van een virtueel event en kunnen ze zich volledig focussen op het promoten en organiseren van nieuwe (virtual) events.

Doorgroeien door automatisatie slag

De software werkte perfect en zorgde dat de prestaties van onze Strong Vikings snel online stonden. Door deze automatisatie slag te maken, kunnen we doorgroeien met onze Virtual Events. Daarnaast kunnen onze Strong Vikings doorgaan met het verdienen van Medal-for-Life-punten door middel van sportieve prestaties.

- Kelly van Mil - Manager - Strong Viking Group B.V.

Kelly van Mil - Manager - Strong Viking Group B.V.

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren met behulp van een op maat gemaakte API koppeling?

Neem contact op voor een gratis creatieve kennismakingssessie:

Telefonisch

+31 (0) 85 004 5401

Per mail

info@elasticweb.nl